Automatgear eller ikke-automatgear?

Har du stået mellem valget af en bil med automatgear og en uden? Hvad valgte du og hvorfor? Vi har selv befundet os i samme situation, og der var absolut ingen tvivl om, hvad vi valgte. På en road trip i USA havde vi hjemmefra reserveret en stor og lækker SUV, da vi gerne ville prøve noget andet end, hvad vi elles kører rundt i herhjemme. Små biler, der kører langt på literen. Biler med manuelt gear. Biler, der ikke yder ret meget, hverken hvad angår heste eller komfort. Derfor bestilte vi en Jeep Cherokee eller “similar” med automatgear. Vi fortrød ikke et sekund.

Mange stop, stejle bakker og lange strækninger ligeud

Da vi kom ud af lufthavnen i San Fransisco, stod der ikke en Jeep og ventede på os. Der stod til vores store skuffelse en Mazda CX-9. Det skulle vise sig at blive anderledes. Den var rummelig, hurtig og virkelig lækker at køre i. I San Fransisco er der mange stejle veje – og vores automatgear vare derfor helt perfekt. Det var en fuldautomatisk gearkasse, som skiftede let og blødt. Det var ikke ligesom nogle af de semiautomatiske gearkasser, du kan købe i fx en VW Up eller “similar”. Det var kvalitet. Det var en sand fornøjelse. Køreglæde, der bare blev ved kilometer for kilometer. Vi tilbagelagde flere hundrede miles over tre uger, hvor der både var mange stop i byerne – særligt LA – og så var de stejle bakker i San Fran og lange strækninger ligeud i Mojave ørkenen. Kunne vi vælge mellem at have manuelt gear i den eller automatgear, ville vi til enhver tid vælge automatgear. 7 dage i ugen.

Uovertruffen kørekomfort

Der er bare noget lækkert over et automatgear. Noget elegant og eksklusivt. Du kan føle det, når du sidder i en bil med automatgear. Du skal ikke tænke på andet end køre, observere i trafikken og have fuldt fokus. Du skal ikke bekymre dig om koblingspunktet og at gå i stå i ved lyskrydset. På mange måder ser vi det som et mere sikkert gear, da du rette din fulde opmærksomhed mod det at føre bilen med stor sikkerhed. Med andre ord. Du får en uovertruffen kørekomfort i en bil med automatgear. Nu skal man ikke skære alle over én kam. Men køber du en bil med automatgear – en bil i en ordentlig kvalitet – så får du, hvad du betaler for.

Slut med bekymringer

Gider du ikke at bekymre dig om gearskifte og ødelagte koblinger, fordi du glemmer at træde koblingen i bund? Så kan vi på det varmeste anbefale automatgear. Jo, er dyrere, når du køber en ny bil. Det er dyrt at skifte, når det er slidt. Men det bringer dig så stor komfort og færre bekymringer, at der er ligesom at køre i radiobil. Det er pludselig sjovt at køre igen – og det er meget nemmere.

Vores holdninger om automatgear kontra manuelt gear er udelukkende vores egen, som er opstået ud fra erfaring med begge typer. Den er ikke videnskabelig, og vi har ikke testet flere hundrede biler med forskellige gear. Det er ene og alene den fornemmelse, det giver, når man ikke skal bekymre sig om at skifte gear.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *