Car repair

Sådan gør du bilen vinterklar med disse 6 steps

Selvom vinteren allerede er over os, er der stadig mange måneder tilbage med frost, koldt og ustadigt vejr. Derfor bør du læse videre, hvor vi giver dig seks steps til at gøre bilen vinterklar, så du kan køre så sikkert som overhovedet muligt på vejene.

Det er ikke nødvendigvis en stor og krævende opgave at gøre bilen klar til vinteren, hvis bare man ved, hvordan man skal gøre. Og selvom du ingenting ved om biler, kan du sagtens selv klare opgaven. Det er blot vigtigt, at du kommer i gang med at gøre bilen klar, da vinteren slider særligt meget på bilen. Så kommer din bil helskindet igennem den mørke årstid.

Skift til vinterdæk

Det allerførste, du skal gøre, er at skifte til vinterdæk. Det har du muligvis allerede gjort, men hvis ikke, skal du smide alt, hvad du har i hænderne og komme i gang med det samme. Det er nemlig altafgørende, at du har vinterdæk på bilen, hvis du gerne vil køre sikkert og trygt på de frostglatte veje. Hvis du dog har helårsdæk på bilen, kan du roligt læne dig tilbage i sofaen og smække fødderne op.

Olieskift

Når vinteren er over os, slider det hårde vejr ekstra meget på motorolien. Derfor skal du holde særligt godt øje med denne, og ideelt skal du skifte motorolie, inden vinteren banker på døren. Men hvis ikke du har gjort dette, kan det nås endnu! Det er ikke nogen dyr affære at skifte, men det har rigtig stor betydning for din bils evne til at køre optimalt på vejene.

Kølervæske

Du skal sikre dig, at kølervæsken på bilen kan tåle frostgrader. Til at tjekke dette skal du bruge et refraktometer, som du selv kan købe – men du kan også få dit autoværksted til at gøre det, hvis du ikke føler, du har styr på sagerne.

Frostsikker sprinklervæske

I vintermånederne er solen særlig drilsk for bilisterne, da den står lavt på himlen. Derfor er det særligt vigtigt, at du kan holde forruden ren på bilen. Du skal derfor sørge for at have sprinklervæske nok på bilen – og også gerne en ekstra dunk i bagagerummet. Du bruger nemlig meget mere sprinklervæske om vinteren end om sommeren. Vigtigst af alt, skal du naturligvis sørge for, at sprinklervæsken er frostsikker.

Batteriet

Det er ikke kun motorolien og sprinklervæsken, der kommer på overarbejde i de kolde vintermåneder – det gør bilens batteri nemlig også. Det er nemlig mindre villigt til at slippe elektroderne, når det er koldt. Lad derfor batteriet helt op nu, og skift det, hvis du oplever, at det ikke fungerer optimalt. Det er en dårlig idé at vente med at skifte batteriet, hvis du allerede nu kan mærke, at det ikke kan følge med, for det bliver kun værre, som kulden tager til.

Små reparationer

Vores sidste råd til klargøring af bilen i vintermånederne er, at du skal tjekke forrude for stenslag og ridser i lakken på bilen. Disse bør du rense og lappe med en lakstift, da vejsalt er rustens bedste ven og kan gøre små skader store – og det er du naturligvis ikke interesseret i. Du kan altså spare dig selv for mange penge på et senere tidspunkt, hvis du nu bruger et lille beløb på at fikse småreparationer på bilen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *