motorcycle-2166661_960_720

Sådan gør du motorcyklen klar til sommeren

Kalenderen siger officielt sommer, og lange køreture i den danske natur på motorcyklen står for døren – det kræver dog bare, at motorcyklen er klar og toptunet. Det er utrolig vigtigt, at du husker at pleje og passe motorcyklen, så den holder så mange år fremover som muligt, så hvorfor ikke gøre det til en vane at give den en sommerrengøring, så den er klar til det dejlige sommervejr og mange timers kørsel på de danske landeveje.

Kontroller dine dæk

Noget af det første, du skal være opmærksom på, når du finder motorcyklen frem efter vinterhi, er, om dækkene trænger til at blive udskiftet – kan dine dæk holde til endnu en sæson på vejene? Loven kræver en mønsterdybde på dækkene på minimum 1,0 millimeter, men du kan med fordel allerede skifte dine dæk ved 2 millimeter. Hvis du kører med nedslidte dæk, udsætter du nemlig dig selv og ikke mindst andre for unødige risici, da nedslidte dæk nedsætter vejgrebet og kørestabiliteten. Det er ligeledes en god idé at tjekke dæktrykket, da dine dæk vil have en længere levetid, hvis dette altid er stabilt. Du kan finde sommerdæk til din motorcykel hos Tirendo.dk.

Bremseklodser og bremsevæske

Hvis du har planlagt mange lange køreture til sommer, er det en god idé at få skiftet bremsevæsken allerede nu, og husk at denne skal passe til lige præcis den motorcykel, du ejer. Du skal også huske at tjekke dine bremseklodser for at se, om de kan holde til endnu en sommer. Hvis du har hydrauliske bremser, skal du desuden huske at kontrollere din bremsevæskes kogepunkt, før den er 100 % klar til sommeren.

Personligt udstyr

Én ting er, at din motorcykel skal være klar til sommeren, men det skal dit udstyr i den grad også. Det er mindst lige så vigtigt, at dit personlige gear er i top og kan klare en sæson mere.
Start med din hjelm og spørg dig selv, om den mon trænger til en udskiftning eller blot et nyt visir. Hvis denne er ridset, kan det nemlig nedsætte din sigtbarhed betydeligt, specielt i regnvejr.
Sørg også for at dine bukser og din jakke er up to date. Hvis tøjet er mere end 10 år gammelt, kan du med fordel investere i nyt, da dette er langt mere sikkert og med garanti også af bedre kvalitet.
Af alt dit udstyr er det handsker og støvler, der først vil trænge til en udskiftning, da disse bliver udsat for mest slitage. Hvis du trænger til nye handsker, kan du igen gøre dig selv en tjeneste ved at købe kvalitetshandsker. Det er jo trods alt din sikkerhed, der kommer i første række. Når du skal ud og investere i nye sko, er det vigtigt, at du finder et par, som ventilerer godt, så du ikke bliver overophedet i de varme sommermåneder – derudover skal de sidde godt og tæt på dine fødder.

Med disse råd er det blot at finde motorcyklen frem fra garagen og klargøre den til sommerens mange køreture i det danske sommerlandskab.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *