Undgå uoriginale pærer til dine billygte

Der kan være en del penge at spare, hvis du vælger et billigere alternativ af pærer til dine bils forlygter. Men det kan hurtigt blive et uheldig valg, hvis du vælger pærer, som kun koster det halve af de originale. I et britisk Tv-program blev de forskellige pærer på markedet testet, og forskellige er foruroligende stor. Så stor, at det hurtigt kan betale sig, at tage den sikre, men lidt dyrere løsning.

For nogle produkters vedkommende kan der være mange penge at spare, hvis man forsøger sig med en billigere kopi af et produkt, eller måske discount-udgaven. Men med pærer til din bils forlygter har det dog vist sig, at det kan være en farlig idé. I ”Fake Britain” blev der nemlig testet pærer, og der viste sig på flere forskellige parametre at være markant forskel på originale og uoriginale produkter. Både på belysningslængden, præcisionen og overgang var de originale pærer nemlig overlegne.

På baggrund af de egenskaber, hvor pærerne i virkelig burde være ens, blev en test stillet op i programmet. Men netop i disse egenskaber blev forskellen tydeliggjort, og den ringe kvalitet af de billige discountpærer og kopipærer kan gøre dem farlige.

Først og fremmest viste testen, at pærerne af høj kvalitet lyser langt bedre målt i lux. Lux indikerer hvor meget lys, der falder på et givet område, og her var højdespringeren Philips Vision-pæren, som lyste 148 lux, hvor de ringeste blev målt til blot 32 lux. Et andet parameter, hvor forskellen var stor, var holdbarheden. Uden at det var et målbart punkt, så viste to af pærerne sig at slukke enten fra start, eller blot to minutter inde i testen.

Dyrt er bedre

Andre tests af pærer har også indikeret en markant forskel, og disse indikerer typisk også, at producenter som Philips og Osram oftest scorer højest. Derudover scorer no name-brands oftest meget ringe i tests, og fejl kan tit være at finde. Eksempelvis har der været eksempler på pærer som lyser forkerte steder hen, og pærer som har en marktant kortere lyskegle. Enkelte pærer har endda før været brudt i brand eller ødelagt lygte-glasset, fordi de har været konstrueret forkert, og dermed udviklet for meget varme.

Det kan være svært at kende forskel på de forskellige pærer, og netop derfor lader mange sig lokke til at vælge det billige alternativ. For udseenderne er så ens, og egenskaberne på papiret bør være den samme, er det ikke oplagt at ofre ekstra penge, men ved et nærstudie af de forskellige produkter fastlog tv-programmet via tests, er der ikke burde være tvivl om valget. Den nemmeste måde at finde den sikreste pære på er, at kigge på prisen og på brandet. Er det en producent, hvis navn du aldrig er stødt på før, så er chancerne større for, at produktet er af ringe standard. Samtidig er prisen ofte også en indikator på det samme.

Omfanget af kopipærer i Europa er ukendt, og de værste tilfælde pærerne kan stå som skrækeksempler. Men alt andet lige indikerer de mange tests med ens udfald, at kvalitetspærerne fra de store brands altid er det sikreste valg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *